COVID- 19 STATEMENT – door CEO van Port of Amsterdam: Koen Overtoom

COVID- 19 STATEMENT – door CEO van Port of Amsterdam: Koen Overtoom

COVID- 19 STATEMENT – door CEO van Port of Amsterdam: Koen Overtoom

We leven door het coronavirus en de maatregelen die er worden genomen, in ongekende tijden. Niemand die dit eerder op deze schaal heeft ervaren. Ons leven  wordt beïnvloed, het leven van onze ouderen en van onze kinderen is in een paar dagen tijd totaal veranderd. De voorspellingen die onze premier gisteren deed, dat mogelijk de helft van de bevolking het virus kan oplopen, zijn beangstigend.

En tegelijkertijd moet het leven ook doorgaan. Moeten onze winkels bevoorraad blijven zodat er geen tekorten ontstaan, moet onze vuilnis worden opgehaald en verwerkt, moet energie worden geleverd en moet ons drinkwater worden gezuiverd. De haven blijft dan ook open.

Haven gesloten voor cruiseschepen

Maar de impact van het virus is ook voor de haven onmiskenbaar. Vanaf vandaag weren wij om gezondheidsredenen cruiseschepen met passagiers uit onze haven tot nader order. Dit is één van de maatregelen die wij als haven nemen om het coronavirus in te dammen. Wij voelen ons verantwoordelijk als haven van en voor Amsterdam en voor de regio.

Samen optrekken, samen voorzichtig

De haven heeft door haar maatschappelijke rol een belangrijke taak. Die blijven wij zo goed mogelijk vervullen met de bedrijven in de haven, onze partners en natuurlijk onze eigen mensen. Ik ben ongelofelijk trots op alle mensen, die met man en macht werken om de haven en daarmee de samenleving draaiende te houden. Dit kunnen wij alleen maar doen door samen op te trekken, door samen voorzichtig te zijn en door samen de schouders er onder te zetten.

Ik wens onze klanten, onze havenbedrijven en hun mensen, onze partners, onze bestuurders, onze eigen medewerkers en de burgers in onze metropoolregio veel sterkte en vooral heel veel gezondheid toe.

Lees het bericht op: https://www.portofamsterdam.com/nl/nieuwsbericht/bericht-van-ceo-koen-overtoom